Blogg

Två veckor kvar!

Av den anledningen hade Gabby och jag ett planeringsmöte hemma hos mig i solen idag. Den 6 juni är det nämligen meningen att det ska dimpa ner en liten bebis hos direktör Bergvall, hennes man och deras mops. Så underbart och fantastiskt! Inte helt optimalt tänker ni kanske nu, butiken har ju inte ens varit öppen ett år ännu?! Men det är här det viktiga kommer, den där detaljen med att alltid hålla sina prioriteringar i rätt ordning. Dvs. familjen först. Det är väääldigt lätt att bli slav under sitt företag. Det har nog de flesta företagare provat på under en eller flera perioder. Det verkar liksom ingå. Ofta är det ju också en väldigt härlig känsla att totalt sugas in i sitt företag så mycket att inget annat känns viktigare än jobbet just då. Det enda som verkar funka för att hålla i alla fall mig på mattan är mina barn. Dem kan man ju inte prioritera ned till fördel för något företag i hela världen. Man måste istället se till att få det att funka på jobbet utan att själv vara där 24/7. Helt enkelt en fantastisk möjlighet att tänka till och trimma företaget lite extra.
Det är ganska kul faktiskt, vi har gjort lite likadant både Gabby och jag. Startat företag och blivit gravida nånstans runt invigningen. Jag startade Frank hösten -07 och i Juli -08 kom vår dotter och Agnes lillasyster Betty. Det gick liksom hur bra som helst! Livet kanske inte riktigt såg ut för oss som för de flesta andra med nyfödda små bebisar, men vi hittade ett sätt som passade bra för oss. Jag började jobba lite smått när Betty var 5 månader. Jag började boka in mina stammisar med en kvart extra i bokningen, och så talade jag helt enkelt om för dem att de fick räkna med att jag kanske behövde gå ifrån och amma någon gång under deras tid hos mig. Jag ammade henne i 8 månader. Det gick hur bra som helst, eftersom mina barn också har en pappa. Världens bästa faktiskt. Men det är lite så man får göra. Tänka ut vad som passar för en själv och sin familj i förhållande till sitt liv som företagare. Att kunna styra sin arbetstakt som egen och nybliven förälder är  inte bara kravfyllt utan också väldigt lyxigt. Att kunna koppla upp sig mot den riktiga världen utanför bebisbubblan. Det kan ibland vara en ganska så skön kontrast och som för mig gjorde att jag njöt mer av den tid jag hade hemma med barnen. Vi har nu tre döttrar, så vi gjorde alltså om det hela en gång till för att verkligen spänna bågen.  Det är det bästa vi gjort.
Godnatt från ett hotellrum i Norrköping. Imorgon väntar disco-SM för äldsta dottern. Lyxigt med tjejhelg!
IMG_8646