Blogg

Svettigt inlägg

Det var ett tag sen jag skrev. Fasen också. Nu gick dagarna sådär snabbt igen! Jag vet ju att man ska uppdatera ofta, det har Malin Wollin tydligt framfört till mig när jag ringde henne och bad om lite råd inför min bloggdebut. Hon har ju koll på bloggande, så vem kunde vara bättre att fråga? Men det räcker ju inte att veta, man måste ju som bekant göra också. Men nu släpper jag det. Luften med mig själv rensad. Så!
Det här inlägget skriver jag då äntligen på mobilen från en överhettad buss med massor av ungar som ska på danstävling i Hallstahammar. Mitt dåliga bloggsamvete får ta mig igenom illamåendet jag får av att skriva på bussen… (Oops, där blev jag martyr inför mitt uppdrag också, inte bra) Det låter kanske lite sådär med svettig buss och danstävling, men det är faktiskt riktigt mysigt och kul! Den här gången ska två av mina tjejer tävla, så det blir lite mer än vanligt att hålla reda på för den här mamman. Kul ska det bli!
Egentligen hade jag velat besöka torghandeln på Stortorget idag och fota och skriva lite om hur den upplevelsen var, men ovan nämnda mamma-uppdrag gör att jag istället åker buss jättemånga timmar denna dag. Torghandeln får helt enkelt stå tillbaka, jag får nöja mig med att se fina bilder i insta-flödet på härligheten. Jag blir helt romantisk när jag tänker på det. Ja, jag har skyhöga förväntningar. Typ att det ska vara som en sedan århundraden tillbaka etablerad marknad i nån liten fransk by uppe i bergen. Typ. Men vi får se hur det blir. Hoppas bara att många passar på att hänga lite på Stortorget i helgen, nu när vi äntligen får uppleva något så exotiskt som riktig torghandel i Kalmar. (Nybro kan väl inte ha patent på det för alltid, eller?) Nu måste vi skapa tradition av torghandeln. Direkt och på en gång. Men det kvittar hur färska primörerna är, hur stort sortimentet av de ekologiska korvarna är, och hur vackra blommorna än må vara. Utan folkmyller blir det ändå ingen go känsla. Så ut på marknaden med er alla kalmariter, ut och umgås, drick kaffe och stödköp så mycket ni bara kan! Visa torghandlarna att det är i Kalmar man ska vara, låt ryktet gå! Det är liksom såhär det ska rulla i Kalmar, eller hur? Kan vi vara överens om att hjälpas åt då så det blir nåt långvarigt av det här? Om inte annat för att göra vårt fina torg till något mer än en, enligt mig, sjukt misslyckad och supertrist konstinstallation. Ni ser, det finns hur många anledningar som helst att gå dit.
Trevlig helg!