Blogg

Att bli en grymt attraktiv stad!

Det är det allt handlar om. Jag sitter med i en projekt/ arbetsgrupp på 13 personer där kommun, fastighetsägare och näringsliv är representerade för att tillsammans jobba mot att Kalmar ska bli Årets stadskärna 2017. Sånt gillar jag! De där mötena är mycket roligare än man kan tro, och dessutom märker jag hur mycket som faktiskt redan har gjorts, hur mycket som är pågång, och hur positivt man ser på nya förslag. Jag tror faktiskt på riktigt att Kalmar är påväg att bli grymt! Och det är bara jättebra att vi tror att vi är bättre än vad vi är, att vi lever i en verklighet som kanske ibland skulle kunna liknas vid ett luftslott. Fake it til you make it, brukar funka. Klassiskt, välbeprövat och helt fantastiskt! Oavsett vinst av utmärkelsen eller ej så skapar målsättningen och processen dit en bra plattform för utveckling både i det korta och långa perspektivet. Men vänta. Var det jag som skrev det där nyss?! “Oavsett vinst eller ej?!” Jag tar tillbaka, så där tänker jag inte alls. Jag är alltid inställd på att saker ska bli så som man önskar. Man blir ju inte mindre besviken eller ledsen om vinsten eller vad det nu kan handla om uteblir, oavsett man tagit ut segern i förskott eller ej. Inte jag iallafall. Kan man vara glad så ska man passa på tycker jag. Att alltid gå omkring och vara semi-glad inför roliga saker för att man inte riktigt vågar vara glad, ifall att man snart blir besviken verkar ju onödigt trist. Därför är jag ofta glad och fylld av förhoppningar. Så får man helt enkelt sluta vara glad en liten stund om det inte riktigt går som man planerat och hoppats på. Inte mer med det.

I måndags var jag inbjuden till en forskarkonferens  där 11 forskare fick prata 10 minuter inom sina specifika områden och ge sin syn på hur stadskärnan, i samverkan med det nya stadsintegrerade univeritetet, kan utvecklas utifrån deras perspektiv. På plats som moderatorer fanns Björn Mårtensen från Kalmar City och Rudolf Antoni från Sveriges Stadskärnors Forskarråd. Intressant initiativ och som helhet en bra förmiddag!