Blogg

Äntligen löning!

Och då menar jag inte min egen lön, utan alla andras. Den som alla aktörer slåss om att komma åt. Kolla bara posten senaste veckan. En hel regnskog gick åt till alla kampanjer som skickats ut.

Det är förmodligen för att det brukar vara något magiskt med löningen i Mars. Då vänder det äntligen! Många butiker känner igen fenomenet post christmas happyness. Folket stannar inne och kassorna går ner en smula i början av det nya året. Det är väl såklart en och annan Ica-handlare med ett lite jämnare cash flow som inte känner igen sig i denna konjunktur, antar jag. Jag tänker lite på ”äta bör man, annars dör man”, så det reder ju sig själv. För oss andra som säljer as-goa och ”onödiga” saker, är det mest en nära döden-upplevelse efter jul, det blir liksom en rätt fet kontrast! Under denna period varje år, så låter det nästan alltid exakt likadant när man snackar runt bland kollegor och känningar; Var det verkligen så lite folk på stan förra året? Är det inte rekordtomt? Hur har NI det egentligen? Men det slutar ändå alltid med -Äh, det blir bra när lönen kommer..!

Och det blir det också. Till och med jättebra! Med facit i hand kommer våren alltid med en ramsa i dur! Nu hoppas jag på lite härligt påskväder och en explosion av goa människor på stan som vill stödköpa hos alla stackars vintertrötta företagare!

Håll grytan kokande!